Favoriet

Beurs

Groen Techniek Holland klaar voor de start

Groen Techniek Holland staat voor de deur. De opbouw van de eerste editie van dit nieuwe tweejaarlijkse evenement is inmiddels in volle gang. Volgende week tonen 150 standhouders hun noviteiten en machines, alles op het gebied van beheer en onderhoud van de groene ruimte.

Beursmanager Willem Bierema weet dat het altijd lastig is om een nieuwe beurs bekendheid te geven, maar hij is vol vertrouwen. “Daarvoor hebben we veel partijen in de arm genomen. We hoeven geen voorgaande edities te overtreffen, dus eigenlijk is er niets te verliezen. De kwaliteit gaat boven de kwantiteit, al moet het niet gebeuren dat de operatie slaagt, maar dat de bezoekers wegblijven.”

Groter dan Demo-Dagen

Groen Techniek Holland 2013 was in mei al volgeboekt. De aankomende beurs is met 12 hectare qua oppervlakte een stuk groter dan de Demo-Dagen op Papendal. “Deze opzet in combinatie met de locatie biedt veel voordelen. Het grote evenemententerrein ligt centraal in Nederland, middenin een groen gebied, de Flevopolder. Vanuit alle windstreken goed bereikbaar en het parkeren is gratis”, beargumenteert Bierema de keuze voor Biddinghuizen.

Gouden Klavertje Vier

Op de morgen van de eerste beursdag wordt de winnaar van het Gouden Klavertje Vier bekend gemaakt. De prijs voor de meest opvallende noviteit wordt uitgereikt door Fedecom-voorzitter Erik Hogervorst. De genomineerden zijn:

–          Alkylaatbezine Aspen

–          Toro Groundmaster Smart Power Control Jean Heybroek

–          Canycom ruwterreinmaaier Jean Heybroek

–          Power Celest 250 JJ Dabekausen

–          Slootvuilhark Kemp Machines

–          Agria 5700 RC Hybrid 65 T Milati Grass Machines

–          Solerion Zonnepaneel O. de Leeuw

–          Clean Mower-obstakelmaaikop Verhart Groen

–          Oregon Biotrim Stierman

–          Köppl Power Box Rake Stierman

–          Engels raaigras Vos Capelle Barenburg

–          Zelfrijdende reinigingsmachine Widontec

De uitreiking van het Gouden Klavertje Vier vindt plaats op dinsdag 10 september om 10.30 uur.

Gerelateerde artikelen