Favoriet

Algemeen

In 2015 verbod op giftige onkruidbestrijdingsmiddel

Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu laat het verbod op het giftige onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat op zogenoemde ‘verhardingen’ al per november 2015 ingaan. Dat is te lezen op de website van stichting Niet-Chemische Onkruidbestrijding (NCO).

Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu laat het verbod op het giftige onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat op zogenoemde ‘verhardingen’ al per november 2015 ingaan. Dat is te lezen op de website van stichting Niet-Chemische Onkruidbestrijding (NCO).

Daarmee neemt Mansveld verantwoordelijkheid voor een goed milieu en de gezondheid van mensen. Dit betekent dat het vanaf november 2015 verboden is voor gemeenten om gif te spuiten op straten, speeltuinen en wegen. In plaats daarvan mag onkruid vanaf november 2015 alleen op niet-chemische manieren worden bestreden. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van technieken met heet water, hete lucht, branden en borstelen.

Stichting NCO is blij met het verbod. Eerder wilde Mansveld het namelijk pas in 2018 in laten gaan. Onder druk van de Tweede Kamer en spelers uit de branche besloot de staatssecretaris het verbod eerder in te voeren.

Gerelateerde artikelen