Favoriet

Trekkers

Agritechnica: Q Synchro komt eraan

Enkele jaren geleden verscheen de Q Synchro van het Nederlandse bedrijf Diverto al in Tuin en Park Techniek. Op de Agritechnica maakt Diverto goed nieuws bekend, de Q Synchro gaat namelijk in productie volgend jaar.

Enkele jaren geleden verscheen de Q Synchro van het Nederlandse bedrijf Diverto al in Tuin en Park Techniek. Echter betrof het een prototype. Op de Agritechnica maakt Diverto goed nieuws bekend, de Q Synchro gaat namelijk in productie volgend jaar.

De Q Synchro is op zijn zachtst gezegd een opmerkelijke machine. Het is namelijk een mobiele kraan, shovel en trekker in een. Nu is de machine gecertificeerd door de RDW. Daardoor mag hij in de meeste landen de openbare weg op.

VDL-Groep

Diverto ging een partnerschap met de VDL-groep aan om de machine daadwerkelijk te gaan bouwen. In het eerste kwartaal van 2014 wordt een nulserie gebouwd die gaat draaien in het veld. Het doel van Diverto is om volgend jaar 30 machines te bouwen.

Dealers

Diverto vond tot dusver vier dealers waarvan Wellink Caesar, VHS Bladel en Vervaet van Weele in Nederland. De vierde dealer zit in Zwitserland. Diverto praat nog met dealers in Duitsland en Frankrijk.

Giek

De Q Synchro heeft een 74 kW (100 pk) sterke motor van John Deere. De machine heeft een driepunts hefinrichting en een hydraulisch aangedreven aftakas. De opvouwbare kraangiek zet je in no-time, vanuit de cabine, om in een shovelgiek. De Q Synchro mag met een trailer van 5 ton 40 km/h rijden.