Favoriet

Transport

Kubota U10-3 minigraver aangepast door Hermans

Kubota-dealer Hermans Machines uit Venlo heeft de U10-3 minigraver aangepast. De machine is nu voorzien van servo-bediening aan beide zijden van de machinistenstoel. “Origineel zit de bediening aan de voorzijde. Naar aanleiding van vragen uit de praktijk hebben we dat aangepast”, zegt Jeroen Hermans.

Kubota_U10_3Door de aanpassing heeft de machinist een betere houding. “Voorover buigen hoeft niet meer”, vertelt Hermans. Het systeem is in hoogte een breedte verstelbaar, waardoor volgens Hermans rugklachten minder vaak voorkomen.

De door Hermans aangepaste Kubota U10-3 minigraver

De U10-3 heeft een Kubota E-TVCS watergekoelde 7,4 kW dieselmotor. Volgens de dealer zijn alle onderdelen makkelijk en snel bereikbaar voor onderhoud. De scharnierbare rolbeugel biedt extra bescherming. Een ‘Two speed travel pedal’ geeft de machinist de optie snel om te schakelen van lage naar hoge snelheid en vice versa.

Voor de veiligheid kan de rupsbreedte hydraulisch worden aangepast van 750 tot 990 mm. Bij die werkstand bevindt het achterste contragewicht zich binnen de breedte van de machine. Volgens Hermans kan de minigraver bij een breedte van 750 mm makkelijk door de meeste deuren.

De aangepaste minigraver is leverbaar vanaf februari 2014.