Favoriet

Boomverzorging

Vermeers’ nieuwe SC292 volgt SC252 op

Op het bedrijf van groenvoorzienings- en hoveniersbedrijf Le Chemineau in Westbroek is onlangs een nieuwe SC292 stobbenfrees afgeleverd. De frees is de opvolger van de veel verkochte SC252.

De SC292 heeft ten opzichte van de SC252 een aantal wijzigingen. De injectiemotor en de aandrijflijn zijn aan één kant van de machine gemonteerd. Wat uiterlijk betreft lijkt de SC292 op zijn voorganger. Maar doordat de complete aandrijflijn aan een kant van de machine is gemonteerd, zijn lastige hoeken en bochten uit de aandrijflijn verdwenen. Daardoor zou minder kracht verloren gaan en is het aantal potentiële slijtonderdelen teruggebracht.

Net als zijn voorganger is de SC292 een driewie­lige machine, met twee aangedreven wielen (die eventueel gekoppeld kunnen worden voor meer tractie) en een zwenkend stuurwiel. Er zijn twee snelheden: schildpad voor het rijwerk bij de stobbe en haas om op de aanhanger op te rijden. Verder heeft de machine voor de zijdelingse bewegingen van de freesarm aan beide zijden een hydraulische cilinder. Voor het heffen en dalen van de freesarm is er één hydraulische cilinder.

Het complete artikel is gepubliceerd in vakblad Tuin en Park Techniek van april.

Gerelateerde artikelen