Favoriet

Maaien

Peruzzo Koala Hydro voor knikladers

De Peruzzo Koala is er vanaf heden met hydraulisch aangedreven klepelas en aanspanning voor knikladers. De Koala is een klepelmaaier met opvang die bovendien te voorzien is van verticuteermessen.

20140507_Peruzzo_Koala_Giant_1De Peruzzo Koala is er vanaf heden met hydraulisch aangedreven klepelas en aanspanning voor knikladers. De Koala is een klepelmaaier met opvang die bovendien te voorzien is van verticuteermessen.

De hydraulisch aangedreven Koala’s van de Italiaanse fabrikant Peruzzo zijn voorzien van een basisframe waaraan aanlasoren gemonteerd kunnen worden. Voor de gangbare knikladermerken kunnen de Koala’s Hydro af-fabriek met de juiste aanlasoren worden geleverd.

In het frame zitten twee sleufgaten waardoor de Koala ten opzichte van het basisframe vrij kan bewegen. Door een ketting tussen het frame en de machine, is de Peruzzo op te tillen.

Aangepast frame

Vergeleken met de Koala voor de driepunts hefinrichting, heeft de Hydro een aangepast frame. In plaats van de opvangbak, open je de klepelunit hydraulisch om de opvangbak te legen. De Koala Hydro 1200 heeft een werkbreedte van 120 centimeter en een opvangbak van 700 liter. De 1,60 meter brede versie vangt 900 liter op. Optioneel is een tandenbalk voor de maaiunit, waardoor de Koala ook als paddock cleaner is in te zetten Afhankelijk van de uitvoering, heb je een olieopbrengst van 25 tot 40 liter per minuut nodig.

Voorzetlager

In plaats van mechanisch wordt de poelie, die op zijn beurt de beweging via een tandwielkast overbrengt naar de klepelas, met een hydromotor aangedreven. De motor is met een voorzetlager op de poelie gemonteerd. Eerder presenteerde Peruzzo de Scorpion Hydro voor knikladers. Die heeft in tegenstelling tot de Koala, geen opvangbak.

Geen plat gereden gras

De Koala Hydro 1200 weegt circa 250 kg, de 1600 circa 300 kg. Volgens importeur Herco Machinery is het voordeel van de machine voor een shovel in plaats van achter een trekker, dat het te maaien gras niet eerst platgereden wordt.

De importeur laat weten dat Giant-fabrikant Tobroco meerdere Koala’s Hydro heeft besteld. Tobroco monteert overigens zijn eigen hydromotor op de Koala.

20140507_Peruzzo_Koala_Giant_1

20140507_Peruzzo_koala_Giant_2