Favoriet

Wegenonderhoud

TKD: Sneeuwbezem van Holaras

Op de Technische Kontakt Dagen, van 22 tot en met 24 juni in Almere, presenteert Holaras een rolbezem, speciaal geconstrueerd voor de winterdienst.

Op de Technische Kontakt Dagen, van 22 tot en met 24 mei in Almere, presenteert Holaras een rolbezem, speciaal geconstrueerd voor de winterdienst.

Kenmerken van de nieuwe Holaras-bezem zijn de borsteldiameter van 80 centimeter, de aftakas-aandrijving en de volledig open voorkant waardoor de bezem veel sneeuw kan verwerken. De bezem is er in werkbreedtes van 250 en 270 centimeter. Het is wenselijk dat de bezem altijd iets breder is als de trekker, meent Holaras. Vandaar deze maatvoeringen.

Ook kenmerkend voor de nieuwe Holaras-rolbezem zijn de gegalvaniseerde kap en de modulaire bouw. De tunnel met driepuntsbok zal Holaras in de toekomst ook voor andere typen rolbezems gebruiken. De tunnel is het deel dat de bezem draagt.

Ook de zwenkwielen (diameter 40 cm, breedte 17 cm) passen in het modulaire concept. Ook zwenkwielen die je met een spindel in hoogte kunt verstellen, zijn verkrijgbaar. Door de modulaire bouw kan Holaras efficiënter produceren.

Gegalvaniseerd

Een gegalvaniseerde kap verdient de voorkeur vanwege de bestendigheid tegen het zout. Ook andere typen rolbezems van Holaras ook uitgerust worden met dergelijke kappen. Holaras prefereert voor de winterdienst een aftakas aangedreven bezem omdat de verhouding tussen toerental en snelheid makkelijker is te regelen.

20140523_TKD_Holaras 20140523_TKD_Holaras_1 20140523_TKD_Holaras_3