Favoriet

Maaien

McConnel breidt gamma onbemande machines uit

McConnel heeft in navolging van de Robocut het programma radiografisch bestuurbare machines uitgebreid. De nieuwe machines, de Robomow, Robozero en Robopower, zijn ontwikkeld voor met name het groenonderhoud.

De toenemede wensen van de klanten zijn volgens fabrikant McConnel de reden geweest om met drie nieuwe machines te komen. De Robomow is een eenvoudige versie van de al bestaande Robocut. De machine heeft geen Cleanfix systeem, 1 rijsnelheid, geen extra dubbelwerkende functies en een 25 kW (33 pk) Yanmar. Ter vergelijking; de Robocut heeft een 30 kW (41 pk) Isuzu motor. Volgens McConnel snoept die verandering tien procent van de prijs van de Robomow af.

De Robozero is een op afstand bedienbare zero-turn maaier met optioneel een cirkel maaidek of een klepelmaaier. Deze machine kan volgens McConnel taluds aan met een stijging tot ongeveer 33 graden en wordt aangedreven met een 25 kW (33 pk) Yanmar dieselmotor.

Robopower is onderdeel van de nieuwe generatie onbemande trekkers die de veiligheid en de productiviteit moeten verbeteren door het weghalen van de bestuurder uit de gevarenzone. Deze machine kent volgens de fabrikant toepassingen voor in de landbouw, bosbouw en natuurbeheer. De machine is uitgevoerd met een 100 kW (135 pk) Deutz dieselmotor, en  een front- en achterhef met PTO.

Gerelateerde artikelen