Favoriet

Onkruidbestrijding

Demo Groen: eenvoudige hetelucht-onkruidbestrijder

Weed Control uit Waalwijk, bedenker en producent van chemievrije onkruidbestrijdingsmethoden, toont op Demo Groen een handzame en betaalbare hetelucht-onkruidbestrijder: de Air Trolly Pack.

De Air Trolly Pack heeft een driewielig onderstel. Op het onderstel vind je niet meer dan een benzinemotor, compressor, luchtdruktank, gasfles en duwboom. Aan beide kanten van het frame zit een steun waarin je de lans kunt plaatsen. Op die manier heb je een ‘loopmachine’. Door de lans van het frame te klikken heb je een handlans, die bovendien, dankzij de constructie, prima is te hanteren.

Met twee kraantjes op de lans regel je de verhouding tussen gas en zuurstof. Volgen Weed Control is de behandelingstemperatuur te variëren tussen 200 en 400 graden.

Hete lucht

Weed Control kiest bij deze machine voor hete lucht in plaats van een vlam, omdat de kans op ontbranding van onkruid of zwerfvuil nihil is. Dat maakt de onkruidbestrijder geschikt voor werk in brandgangen. Met een volle gasfles zou je een dag kunnen werken, met een volle tank benzine een halve dag.

Weed Control ziet voor deze machine vooral markt bij hoveniers die particuliere tuinen onderhouden en bij werkvoorzieningsschappen. De prijs zal rond de 5.000 euro liggen.