Favoriet

Trekkers

Mitas wint innovatieprijs met PneuTrac

Mitas heeft met het bandenconcept PneuTrac de EIMA Technical Innovation Award ontvangen. Een jury beloonde de band als de beste innovatie gebaseerd op de gedetailleerde technische beschrijving. Mitas testte de PneuTrac al op een 18 inch velg en is nu gestart met testen op een 38 inch velg.

Mitas heeft met het bandenconcept PneuTrac de EIMA Technical Innovation Award ontvangen.  Een jury beloonde de band als de beste innovatie gebaseerd op de gedetailleerde technische beschrijving. Mitas testte de PneuTrac al op een 18 inch velg en is nu gestart met testen op een 38 inch velg.

“De ontvangst van de EIMA Technical Innovation Award heeft onze vastberadenheid om dit concept op de markt te brengen versterkt”, vertelt Andrew Mabin, Mitas’ sales en marketing director. “We zijn blij dat de EIMA jury het potentieel en de innovatieve essentie van de Mitas PneuTrac inziet.”

Op basis van de verbeteringen van de testresultaten van Mitas’ 280/70 R18 PneuTrac, is Mitas gestart met dynamische tests van de grotere 600/65 R38 PneuTrac. Tot nu toe heeft de grotere 38” PneuTrac alleen statische proeven ondergaan. Mitas gaat ook nieuwe maten ontwikkelen om een breder scala van maten te bieden zodra PneuTrac met succes is afgerond. Het “in de markt zetten” is voorlopig nog onderworpen aan de verdere ontwikkeling van het concept.

Gerelateerde artikelen