Favoriet

Maaien

Demo Groen: Sauerburger Grip 4

De Zuid-Duitse fabrikant Sauerburger gaat de strijd aan met vooral Aebi en Reform. Sauerburger-importeur Kruse Ootmarsum toont de Sauerburger Grip 4 deze week op Demo Groen in Brussel en op Agrotechniek Holland in Biddinghuizen.

De Zuid-Duitse fabrikant Sauerburger gaat de strijd aan met vooral Aebi en Reform. Sauerburger-importeur Kruse Ootmarsum toont de Sauerburger Grip 4 deze week op Demo Groen in Brussel en Agrotechniek Holland in Biddinghuizen.

Sauerburger produceerde vroeger speciaaltrekkers. Later is het knikladers gaan bouwen en ook een compacte telescooplader behoort tot het assortiment. Sinds zo’n anderhalf jaar rolt ook de Grip 4-laagzwaartepunttrekker uit de fabriek. De eerste productiemodellen lopen in de omgeving van de fabriek, maar Sauerburger hoopt ook in Nederland voet aan wal te krijgen. Deze week beproeft Sauerburger met Kruse Ootmarsum de interesse van het Nederlandse en Belgische publiek op Demo Groen en Agrotechniek Holland.

De Grip 4 heeft een Perkins-krachtbron met roetfilter onder de motorkap. Aftakas voor en achter zijn mechanisch aangedreven. De aftakas voor draait 1.000 toeren. Achter is dankzij een schakelkast van Zuidberg te schakelen tussen 750 en 540 toeren.

Vier stuurmodi

Opvallend is de vierde stuurmodus van de Grip 4. Naast voorwiel-, vierwiel- en hondengangbesturing, kun je de achterwielen onafhankelijk van de voorwielen sturen met een flipper op de joystick die je met je wijs- of middelvinger bedient. Zo kun je op een helling de voorwielen continu iets tegen de helling op laten kruipen en de achterwielbesturing gebruiken om van richting te veranderen.

Canbus

De Grip 4 is volledig canbus-gestuurd. Dat betekent dat vrijwel alle functies vanuit de terminal in de cabine worden ingesteld. Denk aan maximum rijsnelheid, opbrengst van de hydrauliekventiellen en de rijmodi.

Pendelen

Onderscheidend is volgens Sauerburger ook het draaipunt waardoor vooras plus frontwerktuig kunnen bewegen ten opzichte van het achterste chassisdeel.

De Grip 4 zal beschikbaar zijn met een vermogen van 83 en 71 kW (110 en 95 pk). Later zal Sauerburger een kleiner model introduceren.

20140908_Sauerberger_1

20140908_Sauerburger_3

Gerelateerde artikelen