Favoriet

Transport

Nieuwe Ranger terreinvoertuigen van Polaris

Polaris, leverancier van onder meer side by side voertuigen (SSV’s), presenteert nieuwe Ranger terreinvoertuigen voor 2015. De Ranger 570 krijgt 20 procent meer trekvermogen en de Ranger XP 900 EPS wordt geleverd in een Deluxe-uitvoering.

Polaris RANGER 900 EPS MY2015-1De Ranger 570 wordt voorzien van een krachtigere versie van de vloeistofgekoelde ééncilinder ProStar 570 motor met een vermogen van 32 kW (44 pk). Volgens Polaris resulteert dat in 10 procent meer power in vergelijking met de voorganger van de nieuwe 570. Het tweepersoons voertuig heeft een topsnelheid van 40 km/u. De basisversie van de Ranger 570 heeft meer opbergmogelijkheden in het dashboard en achter de stoelen. Daarnaast hebben de modellen met stuurbekrachtiging 26 liter aan opbergruimte onder de stoelen. Er is ook een HD-versie beschikbaar met zwaardere wielophanging en onder andere EBS voor extremere toepassingen. De grote broer van de ‘normale’ 570, de Ranger 570 Full-Size (met ruimte voor drie inzittenden) heeft voortaan een bank die volgens de makers meer comfort biedt en een stuurkolom die over 25,4 cm te kantelen is.

Ranger XP 900 EPS Deluxe

Naast de Ranger 570 voor modeljaar 2015, introduceert Polaris onder meer de nieuwe Ranger XP 900 EPS Vogue Silver Deluxe. Dit voertuig wordt geleverd in de kleur Vogue Silver, met onder meer halve deuren, kuipstoelen, een middenconsole, elektronische stuurbekrachtiging en een interactief display. Het full-color, 4,3 inch LCD display biedt een overzicht van prestatiegegevens, omgevingsomstandigheden en rijcondities. Het display geeft foutcodes door en geeft aan wat de bestuurder kan doen om het voertuig optimaal te laten werken. Dankzij gps-connectivity geeft het locatie-informatie, inclusief hoogte en kompasinformatie met de mogelijkheid de route op te slaan inclusief locatiepunten, zodat de route altijd terug te vinden is. Bluetooth biedt een verbinding met smartphones en laat de bestuurder zo gemiste oproepen, inkomende SMS-berichten, de batterijstatus en de signaalsterkte zien. Het nieuwe Interactive Digital Display zal op den duur ook beschikbaar komen voor andere modellen.
De nieuwe Polaris Ranger 570 (Foto: Polaris)

Gerelateerde artikelen