Favoriet

Trekkers

Merlo bouwt werktuigendrager

Merlo heeft op de vakbeurs Eima in Bologna een prototype getoond van een werktuigendrager. De Italiaanse fabrikant wil begin volgend jaar met de MM160MC op de markt komen.

merlo web 2De hydrostatisch aangedreven werktuigendrager heeft aan de achterzijde een driepuntshef en een mechanische aftakas. Aan de zij- en voorkant kunnen machines of armen opgebouwd worden. De pendelende vooras kan voor bepaalde werkzaamheden hydraulisch worden vergrendeld.

Opvallend is dat de stoel en het stuur in de cabine in drie richtingen gedraaid kan worden (naar voren naar achteren en naar links), zodat de chauffeur altijd goed zicht op het werk heeft.

Vierwielbesturing

Net als de verreikers van de Italiaanse fabrikant stuurt de werktuigendrager op alle vier de wielen. Behalve tegengesteld aan elkaar – voor een korte bocht – kunnen de voor- en achterwielen ook in dezelfde richting sturen, zodat je in hondengang rijdt. De werktuigendrager is voorzien van een 117 kW (160 pk) sterke Deutz-motor. De topsnelheid op de weg is 40 km/h.

Merlo denkt de werktuigendrager vooral te kunnen afzetten bij bosbouwbedrijven en bij groenaannemers die actief zijn in het berm- en slootonderhoud en in het ruimen van sneeuw.

merlo web

Gerelateerde artikelen