Favoriet

Onkruidbestrijding

Weedsolution Compact-heetwater onkruidbestrijder

Met de Weedsolution Compact komt Aqualutions met een heetwater onkruidbestrijder die ook in kleine tuinen van bijvoorbeeld particulieren gebruikt kan worden. Door vier grote wielen is de installatie over ongelijke verhardingen in tuinen te manoeuvreren. Water wordt direct aangevoerd via een slang. Met een dieselbrander wordt het water verhit.

Aqualutions is een nieuwe merknaam van Meclean, een Nederlandse fabrikant van reinigingsmachines. Onder Aqualutions brengt het de Weedsolution, een heetwater onkruidbestrijder die op een bus, aanhanger of werktuigendrager past en het water verhit met lpg.

Weedsolution Compact

Nieuw in het gamma is de Weedsolution Compact. Die kan uitgerust worden met een wielstel om er een met de hand verrijdbare machine van te maken, maar kan zonder dat wielstel ook op een voertuig of aanhanger worden gezet en gekoppeld worden met een watertank.

Waterslang

De Weedsolution Compact met wielstel heeft geen watertank. Je sluit er een waterslang op aan. Door het ontbreken van een tank blijft de machine met de hand verrijdbaar. Het eigen gewicht is 130 kg.

Een dieselbrander verwarmt het water tot 99,5 graden Celsius. Met 2 bar pompdruk wordt vervolgens een debiet van 10 liter water per minuut bereikt bij de spuitlans die kan worden voorzien van een spuitbalk van 50 cm met of zonder wielen. De slang is standaard 10 meter lang en optioneel 50 meter. Ook een slanghaspel is optioneel.

Een vaste spuitbalk is bovendien een mogelijkheid om de Weedsolution Compact als rijdende heetwater onkruidbestrijder in te zetten.

Aqualutions sluit niet uit dat de Compact later ook met de meer milieuvriendelijke lpg-brander in plaats van dieselbrander komt, zoals bij de grotere Weedsolution het geval is.

Hogedrukreiniger

Om de Weedsolution Compact ook als heetwater hogedrukreiniger te kunnen gebruiken, is de pompdruk op te voeren tot 130 bar. De pomp wordt elektrisch aangedreven. De afmetingen van de Compact zijn 85 maal 65 maal 100 centimeter (l x b x h). De brandstoftank bergt 25 liter diesel. De Weedsolution Compact is er voor 4.998 euro exclusief btw.