Favoriet

Boomverzorging

Pellenc vernieuwt Helion-heggenschaar

De Franse fabrikant Pellenc heeft zijn Helion-accuheggenschaar vernieuwd. Belangrijkste verschil ten opzichte van zijn voorganger is dat Helion 2 meer power heeft gekregen. Daardoor hoeven hoveniers er geen motorheggenschaar meer naast te hebben voor het zwaardere werk.

De Franse fabrikant Pellenc heeft zijn Helion-accuheggenschaar vernieuwd. Belangrijkste verschil ten opzichte van zijn voorganger is dat Helion 2 krachtiger is geworden. Daardoor hoeven hoveniers er geen motorheggenschaar meer naast te hebben voor het zwaardere werk.

De Helion-accuheggenschaar wordt door veel gebruikers gewaardeerd. Maar voor dikkere takken had je nog een motorheggenschaar nodig. Dat is met de nieuwe, krachtigere Helion 2 niet meer nodig, meent importeur Stierman de Leeuw. Met de Helion 2 kun je elke heg aan. De machine is daardoor iets zwaarder geworden dan het vorige model.

Stekker

Een andere duidelijke verbetering is de aansluiting van de stroomkabel aan de machine. Bij het vorige model moest je de kabel nog aan de machine schroeven; niet echt handig als je de heggenschaar even snel wilde wegleggen. Bij de nieuwe machine druk je de stekker gewoon in de machine. Een verademing.

Verder heeft Pellenc de handgreep gemoderniseerd, waardoor je de veiligheidsschakelaar op de handgreep eenvoudiger kunt bedienen. De prijzen voor de Helion 2 liggen op hetzelfde niveau als die van zijn voorganger.

Gerelateerde artikelen