Favoriet

Boomverzorging

Ufkes Greentec Brushcutter

Ufkes Greentec brengt de Brushcutter-bomen- en takkenzaag op de markt die geschikt is voor zagen van zowel jong opschot als struiken, maar ook voor het zagen van bomen met stammen tot 37 centimeter.

Ufkes Greentec brengt de Brushcutter-bomen- en takkenzaag op de markt die geschikt is voor zagen van zowel jong opschot als struiken, maar ook voor het zagen van  bomen met stammen tot 37 centimeter.

Het meest opvallend aan de Ufkes Greentec Brushcutter is het bewegende snijblad met snijbeitels die zowel struiken als stammen zaagt. Het blad is 58 millimeter dik en heeft 12 beitels. Het zaagt op 37 centimeter van het frame van de Brushcutter. Zodoende zijn stammen tot 37 centimeter te zagen. Door vervaardiging van de beitels uit speciaal staal, zouden deze een lange standtijd hebben.

De Brushcutter is ontwikkeld voor montage aan een standaard mobiele kraan of rupskraan met sorteergrijper-functie. Het draaiende snijblad vraagt 90 tot 135 liter olie per minuut met maximaal 350 bar. De overige functies hebben 30 tot 55 liter nodig met dezelfde maximale druk. Sluiten van de grijper kan in ijlgang, versneld dus. Door de ijlgang kun je struiken en opslag bovendien eerst zagen en dan grijpen.

Draaikrans

De basis van de Brushcutter zijn de grijper en het snijblad. De machine is uit te breiden met een verzamelarm en een draaikrans. Door de combinatie met de draaikrans, kunnen struiken en opschot over de zwenk van de kraangiek snel weggezaagd en opgeruimd worden.

De Brushcutter is geschikt voor kranen vanaf 13 ton. Inclusief draaikrans en snelwissel weegt de bomenzaag 1.050 kg, zonder die accessoires 850 kg.

De Brushcutter is zo geconstrueerd dat alle hydrauliekslangen aan de achterkant uit de machine komen.

Kleinere Ufkes Greentec Brushcutter

In het komende voorjaar lanceert Ufkes Greentec een kleiner model van de Brushcutter welke geschikt is voor kranen van 7,5 ton tot circa 10 ton. Deze bomenzaag zaagt stammen met een diameter van maximaal 280 millimeter.

Zagen in plaats van knippen

Ufkes Greentec komt met deze machine op de markt omdat zij een trend zien waarin in bestekken wordt voorgeschreven dat bomen en struiken weer gezaagd in plaats van geknipt moeten worden. Zagen zou zorgen voor een hoger percentage uitloop.

Gerelateerde artikelen