Favoriet

Oogsttechniek

VIDEO: AMR houtklover op rapport

Op de hydraulisch werkende houtklovers van AMR is geen smeernippel te vinden. En ook het overige reguliere onderhoud is minimaal. Voor de constructie is voldoende staal gebruikt en de klovers zijn krachtig. Tuin en Park Techniek zag de houtklover in praktijk.

Op de hydraulisch werkende houtklovers van AMR is geen smeernippel te vinden. En ook het overige reguliere onderhoud is minimaal. Voor de constructie is voldoende staal gebruikt en de klovers zijn krachtig. Dit alles leidt tot een goede waardering van gebruikers voor prijs-kwaliteit. Enkele details mogen wel wat robuuster.

AMR is een Franse fabrikant van vooral houtklovers. Het gamma gaat van klovers met een kracht van 6 tot en met 28 ton. De fabrikant levert klovers met 230 volt-elektromotoren, klovers met kleine benzinemotoren, machines die werken op de aftakas of de trekkerhydrauliek en klovers met een 380 volt-elektromotor. Daarnaast bouwt AMR wat aanverwante machines als transportbakken en bind­machines.
Bijna alle AMR-klovers hebben een eigen hydraulisch circuit met oliepomp waarmee het kloofmes wordt bewogen. Uitzondering zijn de machines die worden aangestuurd via de trekkerhydrauliek.

Gerelateerde artikelen