Favoriet

Maaien

Cub Cadet installeert Bluetooth op zitmaaier

Cub Cadet, fabrikant van machines voor groenonderhoud, introduceert Cub Connect op alle zitmaaiers. Het systeem stuurt via Bluetooth informatie over de prestaties van de zitmaaier door naar een mobiele applicatie.

cubcadet2De applicatie houdt onder meer in de gaten wanneer een machine een onderhoudsbeurt nodig heeft. Ook krijgt de gebruiker een seintje wanneer de olie ververst moet worden en wanneer de luchtfilter, de accu’s en de messen aandacht nodig hebben. De applicatie biedt tevens een handleiding met uitleg over de manier waarop het beste het onderhoud kan worden uitgevoerd. Eenmaal uitgevoerd houdt Cub Connect bij wat er wanneer is gebeurd.

Do it yourself

Volgens de makers is het systeem gebruiksvriendelijk. De gebruiker hoeft alleen het serienummer van de maaier te scannen met de applicatie. Vervolgens komt er, indien nodig, een melding van uit te voeren onderhoud. Met de knop ‘Do it yourself’ komt de eerder genoemde handleiding in beeld.

Als blijkt dat er een onderdeel van de zitmaaier vervangen moet worden, heeft de gebruiker via de applicatie de mogelijkheid direct het betreffende onderdeel te kopen. De app is te downloaden voor zowel iOS als Android telefoons.

cubcadet1

Gerelateerde artikelen