Favoriet

Bedrijven

Stierman De Leeuw presenteert EGO machines

Stierman De Leeuw is exclusief EGO-importeur van de Benelux. Het bedrijf introduceert het merk voor de Nederlandse markt. Op dit moment zijn er zes tuin en park machines beschikbaar, alle zes aangedreven door lithium-ion accu’s.

Het assortiment van EGO bestaat uit een gazonmaaier, een kettingzaag, twee kantentrimmers, een heggenschaar en een bladblazer. Het nieuwe merk werd vorig jaar al in Noord-Amerika gelanceerd, nu is volgens Stierman De Leeuw de beurt aan Europa.

Gazonmaaier en kettingzaag

De maaibreedte van de gazonmaaier is 49 centimeter. De maaihoogte kan in vijf verschillende hoogtes worden ingesteld van 25 tot en met 80 mm. De EGO-kettingzaag is voorzien van een zaagblad van 35 cm. De zaag heeft verder onder meer een kick-back remsysteem, een snelspanner en een beschermkap voor de ketting.

Kantentrimmers

Ego heeft twee verschillende kantentrimmers in het productgamma. Het eerste model heeft een snijcirkel van 30cm..Dit model wordt voorzien van een spoel met een lijndikte van 2mm en is 5 meter lang. Het andere model heeft een snijcirkel van 38cm. Dit model wordt voorzien van een spoel met een lijndikte van 2,4mm.

Heggenschaar en bladblazer

De heggenschaar van EGO heeft een mes met een lengte van 62 centimeter. De schaar kan takken van maximaal 22 mm aan.  Met de bladblazer kan op een normale stand en een volle accu een uur gewerkt worden. De luchtsnelheid bedraagt 240 m3/uur op de laagste stand.