Favoriet

Sportveldonderhoud

Zaaimachine van Van der Knijff

Alfred van der Knijff uit Nieuwerkerk a/d IJssel heeft samen met een collega een nieuwe machine gebouwd voor het zaaien van gras in combinatie met zaaibedbereiding. Het prototype (foto) heeft naar volle tevredenheid een aantal weken gedraaid bij een aannemer.

Alfred van der Knijff uit Nieuwerkerk a/d IJssel heeft samen met een collega een nieuwe machine gebouwd voor het zaaien van gras in combinatie met zaaibedbereiding. Het prototype (foto) heeft naar volle tevredenheid een aantal weken gedraaid bij een aannemer.

Mechaman-11-juni-15-vdKnijff

De combi is modulair opgebouwd. Het zaaideel is ook te combineren met bestaande werktuigen zoals een rotoreg of een frees. De machine zaait breedwerpig. Kunststof schijven drukken het zaad in de grond en laten een egaal afgewerkt beeld achter. Door het gebruik van kunststof is de machine volgens Van der Knijff geschikt voor wisselende omstandigheden en loopt niet vol.

Voor licht materieel

Door het geringe gewicht is de AMK 1.3 geschikt voor kleine trekkers (in dit geval een NH TC18D van New Holland). Hij is ook geschikt voor bevestiging aan de giek van een graafmachine. De eenbalks-schudeg is voor dat doel hydraulisch aan te drijven. De werkbreedte van de getoonde versie is 130 cm; iedere andere gewenste breedte is leverbaar. De schudbalk fungeert door vorm en beweging als een hark voor puin en andere vervuiling en heeft een egaliserende en verkruimelende werking. De hydraulische cilinder heft de zaaimachine om steil tegen een auto of aanhanger op te kunnen rijden, regelt de diepte van de schudeg en fungeert als botsbeveiliging. Voor het getoonde model hanteert Van der Knijff een richtprijs van 13 mille.