Favoriet

Onkruidbestrijding

Lozeman ontwikkelt onkruidborstel voor zeroturnmaaier

Grasshopper-importeur Lozeman Tuinmachines heeft een onkruidborstel ontwikkeld voor de zeroturnmachine van het Amerikaanse merk Grasshopper. Lozeman laat de borstel bouwen door machinefabriek Bouwmeester in Sappemeer.

De Weedhopper, zoals de onkruidborstel is genoemd, is een aanbouwwerktuig dat eenvoudig aan de Grasshopper zeroturnmachine (721D) kan worden gemonteerd. Het resultaat is een handige machine waarmee je ook moeilijk bereikbare steegjes en pleintjes mechanisch van onkruid kunt ontdoen.

Overigens kan de onkruidborstel niet alleen aan een Grasshopper-zeroturnmachine worden gemonteerd, maar ook aan andere trekkers of werktuigendragers met een vermogen van 16 tot 40 kW.

Eigen hydraulisch systeem

De Weedhopper heeft een eigen hydraulisch systeem dat door de aftakas van de werktuigendrager of trekker wordt aangedreven. De machine kent vijf bewegingsrichtingen: kantelen, heffen, zwenken, roteren en draaien. De functies bedien je met joysticks of schakelaars op de traditionele bedieningsconsoles.

Achtergrond voor de ontwikkeling van de onkruidborstel is het voorgenomen besluit van de overheid om het gebruik van het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat (Roundup) op verhardingen te verbieden.

Gerelateerde artikelen