Favoriet

Verzorging

GTH 2015: Rumex snelkoppelframe voor maaiarm

Machinefabriek Rumex, het bedrijf van Wouter Broens uit Mook, heeft een nieuw snelkoppelframe ontwikkeld voor maaiarmen aan de trekker. Volgens Broens neemt het aan- of afbouwen van de arm met zijn systeem minder dan een kwartier in beslag.

Machinefabriek Rumex, het bedrijf van Wouter Broens uit Mook, heeft  een nieuw snelkoppelframe ontwikkeld voor maaiarmen aan de trekker. Volgens Broens neemt het aan- of afbouwen van de arm met zijn systeem minder dan een kwartier in beslag.

De truc van Rumex zit in het telescopeerbare deel waaraan de arm is bevestigd. Door dit deel uit te schuiven kan de trekker in de lengte over het frame rijden. De fronthef trekt het frame dan aan de voorzijde omhoog, waarna het daar met pennen te bevestigen is. Vervolgens wordt via de arm de achterzijde van het frame opgetild en ook daar star bevestigd. Naast dit nieuwe snelkoppelframe -het past met adapterplaten voor ieder merk maaiarm- bouwt Rumex ook maaikorven. Die kenmerken zich volgens Broens door lage onderhoudskosten. Kruse brengt de techniek van Rumex in de handel.

Gerelateerde artikelen