Favoriet

Trekkers

Sauerburger Grip 4 op het talud

De Grip 4 van Sauerburger heeft voorwiel-, vierwiel- en hondegangbesturing. Bij gebruik van de voorwielbesturing kunnen de achterwielen elektronisch tegensturen. Tuin en Park Techniek maakte een proefrit in de hellingtrekker van Duitse makelij.

Met een vermogen van 95 of 113 pk (70 of 83 kW) en omkeerbare vinnen op de koelventilator heeft de Grip 4 voldoende potentie om twee werktuigen aan te drijven. In de filosofie van Sauerburger horen daar ook twee volwaardige hefinrichtingen bij. Op een hellingtrekker ontbreekt die vaak aan de achterzijde of hij is daar minder potent dan aan de voorzijde. De Grip 4 breekt met die trend met een geïntegreerde hef achter met aftakas en een hefkracht van 1,9 ton. De fronthef tilt 2,0 ton en heeft een sideshift met een bereik van 360 mm.

Electronica

Bijzonder op de Grip 4 is de vele elektronica voor informatie en het regelen van functies. Dat is niet alleen handig voor het aansturen van hef en hydrauliek en voor het onderhoud, maar het biedt ook wendakkermanagement. Daarbij voert de trekker geheel zelfstandig steeds weer terugkerende handelingen uit. Die zijn tijd- of wegafhankelijk in te stellen. Ook biedt de elektronica de mogelijkheid om de felheid waarmee de Grip 4 accelereert op drie niveaus in te stellen. En zo zijn er nog veel meer features, zoals een aftakas die automatisch in- of uitschakelt bij een bepaalde hoogte van de hef. De volgorde van werken is voor drie werktuigen in het geheugen vast te leggen.

Lees het volledige artikel over de proefrit in de Sauerburger Grip 4 in het oktobernummer van Tuin en Park Techniek.

Gerelateerde artikelen