Favoriet

Maaien

Siemo obstakelmaaier als alternatief voor bosmaaier

De Siemo-obstakelmaaier, de zogenoemde Obstamow, maait snel en netjes het gras en onkruid rondom palen en bomen zonder deze te beschadigen. In vakblad Tuin en Park Techniek is te lezen dat het maaien met de obstakelmaaier een goed alternatief is voor het bijmaaien met de bosmaaier.

Het werken met de bosmaaier is onveilig door onder meer autoverkeer. En in de Arbo-wet is vastgelegd dat je maar vier uur achtereen met de bosmaaier mag werken. Siemo speelt daar met de Obstamow, die vorig jaar op GroenTechniek Holland gepresenteerd werd. De obstakelmaaier, die voorop een drager (bijvoorbeeld een minishovel) wordt gemonteerd, heeft in het buitengebied al snel meer capaciteit dan twee man met twee bosmaaiers.

[meerinvakbladpromo tekst=”De ObstaMow is een twee-in-eenmaaier. Meest in het oog springend is de maai-unit met vier hydraulisch aangedreven maai­koppen aan een grote draaikrans. Met deze unit kun je een strook van 65 cm aan gras en onkruid maaien om bomen tot een dikte van 1 meter. Meer over de maaidekken, sideshift, draaikrans en een tweede maai-unit lees je in vakblad Tuin en Park Techniek. Nog geen abonnee?”]

Gerelateerde artikelen