Favoriet

Wegenonderhoud

Kersten veegmachine past hoogte automatisch aan

De Duitse werktuigenfabrikant Kersten introduceert een nieuwe aanbouw veegmachine, de KM 25070H. Dankzij meerdere sensoren past de veegmachine de hoogte van de borstels automatisch aan.

De Duitse werktuigenfabrikant Kersten introduceert een nieuwe aanbouw veegmachine, de KM 25070H. Dankzij meerdere sensoren past de veegmachine de hoogte van de borstels automatisch aan.

De borstel heeft een diameter van 70 cm en veegt op een breedte van 250 cm. Het vuil veegt de borstel in een 400 liter grootte opvangbak. Sensoren op de veegmachine detecteren oneffenheden van de ondergrond. Vervolgens past de machine de hoogte van de borstel automatisch aan. Hierbij houdt de machine rekening met de slijtage van de borstel en corrigeert de hoogte. De opvangbak hangt aan de veegmachine en beweegt mee met de borstel.

Handbediening

Via de bedieningskast in de cabine kan de bestuurder de machine ook handmatig bedienen. Voor het lossen van de opvangbak zit er een dubbelwerkend regelventiel op de machine. Ook deze functie is bedienbaar vanuit de cabine.

Kersten veegmachine

Gerelateerde artikelen