Leeslijst

Veiligheid

Gehoorbescherming met muziek en Bluetooth

Bij het grove werk met lawaaiige machines met benzinemotor, mis je een inkomende oproep vrijwel altijd. Je neemt het geluid van de telefoon en ook het trillen niet waar.

Bij het grove werk met lawaaiige machines met benzinemotor, mis je een inkomende oproep  vrijwel altijd. Je neemt het geluid van de telefoon en ook het trillen niet waar.

Het dragen van de vele PBM’s, waaronder gehoorbescherming, maken het beantwoorden van een inkomende oproep erg lastig. Het dragen van PBM’s handschoenen en een zaagbroek, maakt het ook erg onhandig tijdens het werk een telefoontje te plegen.

Bellen via oorkappen

Voor 385 euro per medewerker behoort de onbereikbaarheid tijdens het zware werk tot het verleden. 3M introduceert namelijk de Peltor WS Headset XP. Deze ‘oorkappen’ spelen muziek af, maar hebben ook een telefoonfunctie via Bluetooth. De muziek wordt gestopt en de gebruiker krijgt het bericht ‘incoming call’. Hij of zij kan het gereedschap stationair laten lopen of uitschakelen en gebruikt de telefoon vervolgens via de headset. De ‘oorkappen’  beschikken ook over een microfoon. De telefoon kan worden gebruikt via spraakopdrachten ofwel ‘voice control’. Het aannemen van de oproep gaat via een druk op een knop op de rechter kap en ook het volume kan zo aangepast worden.

Communicatiesysteem

Het systeem kan uiteraard ook gebruikt worden als communicatiemiddel tussen een klimmende boomverzorger en de kraanmachinist. De set past op een bosbouw-helmset en kan worden gecombineerd het G500-combinatievizier voor bosmaaien. De headset wordt verdeeld via Safety Centre International.

20160912_gehoorbescherming-met-bluetooth_2 (2) 20160912_gehoorbescherming-met-bluetooth-1_resize