Favoriet

Trekkers

Toolcarrier: Toolflex-ophangklem met magneet

Om gereedschappen met een steel van 30 tot 40 millimeter ook makkelijk te kunnen vervoeren op een machine of werktuig, bedachten zeven studenten van Hogeschool CAH Vilentum de Toolcarrier.

De studenten voorzien de Toolflex-ophangklemmen van een sterke magneet. Zo zijn de ophangklemmen voor gereedschappen met een steel op machines en werktuigen te monteren. Om een bats of bezem veilig op een rijdend voer- of werktuig te klemmen, bevelen de studenten aan twee klemmen per steel te gebruiken. De Toolcarrier wordt dan ook in sets van twee verkocht voor 24,95 per set.

Verplaatsbaar

Het voordeel van de magnetische bevestiging is natuurlijk dat de klemmen snel te monteren en demonteren zijn en dus makkelijk te verplaatsen. Naast op machines, kunnen ze ook aan metalen oppervlakken in een schuur of loods bevestigd worden, een stalen spant bijvoorbeeld.

39 kg

De magneten zouden een draagkracht van 39 kg per stuk hebben, ruim voldoende dus voor het ophangen van het gemiddelde stuk gereedschap. Om beschadigingen aan machines en dergelijke te voorkomen, is de magneet voorzien van een rubber beschermlaag. De Toolcarrier is er in het rood, in het groen en in het zwart.

20160420_toolflex_tool-carrier_120160420_toolflex_tool-carrier_320160420_toolflex_tool-carrier_2