Favoriet

Sportveldonderhoud

Kunstgraskorrels verwijderen is vak apart

Kunstgras is een verzamelnaam. Zowel tussen het gebruikte kunstgras als tussen de toegepaste infill, de dikte van de zandlaag en de hoeveelheid ingestrooide granulaat zijn grote verschillen. Aangezien het verwijderen van infill niet al te vaak voorkomt, is er ook maar een handjevol aanbieders van machines.

Kunstgras is een verzamelnaam. Zowel tussen het gebruikte kunstgras als tussen de toegepaste infill, de dikte van de zandlaag en de hoeveelheid ingestrooide granulaat zijn grote verschillen. Aangezien het verwijderen van infill niet al te vaak voorkomt, is er ook maar een handjevol aanbieders van machines: AT-machines, GKB, SMG en Redexim.

Naar schatting houden in Nederland zo’n tien bedrijven zich bezig met het verwijderen van infill. Het machineaanbod van enkele jaren geleden sloot niet aan bij het hoge eisenpakket dat deze specialisten stelden. Vandaar dat zij besloten om zelf machines te ontwikkelen.

Nichemarkt

Verwijderen van infill is een nichemarkt. Het aantal machines is heel beperkt. Voor een machinefabrikant valt daar het grote geld niet mee te verdienen terwijl de ontwikkeling van een allround machine wel veel geld kost. Plus dat de echte specialisten ook ieder hun specialistische eisen hebben waardoor maatwerk de enige oplossing is.

[meerinvakbladpromo tekst=”De specialisten hebben allen ervaring met meerdere machines. Elke machine heeft goede en minder sterke punten. De standaardmachines zijn onvoldoende robuust voor intensief gebruik, luidt de klacht van specialisten. Welke klachten dat zijn en wat de gebruikers van de machines vinden is te lezen in het decembernummer van Tuin en Park Techniek. “]

Gerelateerde artikelen