Favoriet

Werktuigendrager

Systeemtrekker Fuss Trac met 156 pk

Fuss Spezialfahrzeugbau toonde op de Duitse Demopark de Fuss Trac: een systeemtrekker met een traploze transmissie en een viercilinder motor van Deutz met 115 kW (156 pk).

De Fuss Trac weegt 5.600 kg; daarvan zit 3.000 kg op de vooras. Beide assen hebben een differentieelslot. Voor de banden 400/80R24 zijn er vijf stuurmodi: voor, achter, vierwiel, hondegang en spoorverzet. De vooras is geveerd en hydraulisch te blokkeren. Hij is tot 6,5 ton te belasten. Voor de achteras is dat 7,5 ton. De hef voor en achter tilt 2.850 kg; achter is 3.570 kg een optie. Ook aftakassen voor en/of achter met 1.000 toeren zijn een optie. De hydrauliek kan tot zes DW-ventielen aan; de pomp levert 110 l/min. Er is 40 liter olie beschikbaar voor extern.

Terug in de tijd

De Fuss Trac is (met ruime tijd ertussen) de opvolger van de LTS Trac 150, die onder Doppstatt het levenlicht zag. LTS stond voor de Oostduitse fabrikant Landtechnik Schönebeck. de plaats waar de Fuss Trac ook vandaan komt. Volgens Sebastian Fuss  is de productie herstart met ingenieurs die ook al betrokken waren bij de Mali Trac van Markus Liebherr en de EuroTrac van Schlüter. Het logo van Schlüter (de beer) prijkt op de Fuss Trac. De traploze hydromechanische transmissie is van Mali; die geeft de trekker een top van 50 km/h. De cabine biedt ruim plaats aan twee personen. Voor dat doel staat de chauffeursstoel iets naar rechts. De vanafprijs van de Fuss begint bij 100.000 euro netto.