Favoriet

Maaien

Ariens-zitmaaier ook voor ruwterrein

Ariens introduceert de E36. Deze machine oogt als een normale zitmaaier maar is ook geschikt voor het maaien van ruwterrein. Dankzij het aangedreven opvangsysteem kun je de maaier ook als veegmachine gebruiken.

De zitmaaier is voorzien van een één cilinder Ariens-motor. Onder het maaidek zitten drie messen die via een v-snaar worden aangedreven. Deze messen hebben een totale maaibreedte van 92 cm. De maaihoogte is in 9 standen instelbaar van 12 tot 101 millimeter. De machine haalt een maximale rijsnelheid van 10 km/h vooruit en 5 km/h achteruit. De machine weegt 278 kg.

Geen verstoppingen

Bij de E37 wordt het gemaaide gras met een borstel in de opvangbak geveegd. Nat gras zorgt dus niet voor verstoppingen. De motor drijft deze borstel mechanisch aan. De opvangbak heeft een inhoud van 255 liter. Achter de veegborstel zit een wals. Deze walst kleine oneffenheden uit het gazon en laat een strak maaipatroon achter, aldus de fabrikant. Bij het maaien van ruwterrein kun je het opvangsysteem uitschakelen, waardoor het gras blijft liggen. Ook is het mogelijk om alleen het opvangsysteem in te schakelen. Zo kun je ook bladruimen of vegen met de maaimachine.

Gerelateerde artikelen