Favoriet

Maaien

GTH 2017: Nieuwe zero-turn maaiers van Kubota

De Japanse fabrikant Kubota introduceert op de Groentechniek Holland in Biddinghuizen twee nieuwe zero-turn maaiers. De Z122R loopt op benzine en is geschikt voor de kleinere hovenier en particulier. Voor de professionele gebruiker heeft Kubota ZD1211 in het programma.

De ZD1211 is de opvolger van de ZD326. Ten opzichte van dat model valt het nieuwe uiterlijk op. Technisch is de machine op details anders.  De motor is een 1,1 liter viercilinder van Kubota met 18,5 kW (25 pk). Ten opzichte van zijn voorganger is het koppel toegenomen. Informatie over de machine is op een LCD-display afleesbaar. De inhoud van de dubbele brandstoftank meet 49 liter.

Het hydraulisch opgehangen maaidek heeft een werkbreedte van 152 centimeter. Met een draaiknop stel je de maaihoogte in. Er is keuze uit een achterlossend of zijlossend maaidek. Een mulchkit is als optie leverbaar. Voor onderhoud kan het maaidek met een hendel omhoog worden geklapt.

Benzine

Kubota introduceert met de Z122R haar eerste zero-turnmaaier op benzine voor de Europese markt. In Amerika zijn al langer benzine-versies leverbaar. De motor komt van Kawasaki en  is een V-twin met 14,1 kW (19 pk).  Het 107 centimeter brede maaidek is er alleen met zijlossing. Een mulchkit is optie.

Gerelateerde artikelen