Favoriet

Verzorging

Graszodenkweker bouwt Ro-Go klepelmaaiers

Graszodenkwekerij Verhelst uit Sas van Gent produceert de Ro-Go klepelmaaier. Deze maaier is vooral bedoeld voor de graszodenteelt of het onderhoud van sportvelden en grote grasoppervlaktes. Verhelst heeft de Ro-Go ook. Zij bouwde drie maaiers aan een oude Claas hakselaar.

Graszodenkwekerij Verhelst uit Sas van Gent produceert de Ro-Go klepelmaaier. Deze maaier is vooral bedoeld voor de graszodenteelt of het onderhoud van sportvelden en grote grasoppervlaktes. Verhelst gebruikt de Ro-Go ook. Zij bouwde drie maaiers aan een oude Claas hakselaar. Verhelst kweekt in de zomermaanden graszoden. In de winter is het rustig op het bedrijf. Daarom bouwt het Zeeuwse bedrijf nu ook klepelmaaiers. De Ro-Go is verkrijgbaar in breedtes van 2,25 tot 3,0 meter en weegt 700 kg. De maaiers bestaan volledig uit universele onderdelen. Op de klepelas zitten 33 klepels per meter. De maaihoogte kun je traploos verstellen. Volgens de fabrikant kun je de klepels met een haakse slijper eenvoudig slijpen. De maaiers zijn voor verschillende aftakastoerentallen verkrijgbaar. Voordeel van een klepelmaaier is dat nat gras ook goed verwerkt wordt, aldus de fabrikant. Naast de klepelmaaiers bouwt Verhelst ook de ophanging voor de maaiers. Zo passen de maaiers ook gewoon in de hef van de trekker.

Geen bermenmaaier

De fabrikant geeft toe dat de maaier minder geschikt is voor het maaien van bermen. Door de beperkte ruimte tussen de klepelas en de buitenplaat voert de maaier lang gras moeilijk af. Kort gras is geen probleem voor de maaier. Volgens de fabrikant is de maaier inzetbaar onder alle weersomstandigheden. Dankzij de klepelas worden de maairesten verdeeld achter de maaier neergelegd.

Gerelateerde artikelen