Favoriet

Maaien

Green Clipper komt met 10 meter brede maaier

Op de ETP Turf Expo introduceerde Mowing Solutions uit Sint Annaparochie de 10 meter brede elektrisch aangedreven Green Clipper Sport++ XL. Deze maaier bestaat uit 10 maaidekken die ieder elektrisch worden aangedreven.

In de fronthef hangt een maaier met vier dekken met elk een werkbreedte van 1 meter. Onder elk dek zitten drie maaimessen. Deze messen hebben een maaihoogte 15 tot 80 mm. De frontmaaier weegt 520 kg. In de achterhef hangt nog eens een maaier met zes dekken. Deze maaier weegt 2.100 kg. Volgens de fabrikant kun je op vlak terrein een werksnelheid tot 25 km/h halen. Zo kun je ongeveer 20 hectare per uur maaien.

Generator

Elk dek heeft een eigen elektromotor. Voordeel hiervan is dat je geen extra overbrengingen en lagers hebt. De elektriciteit wordt opgewekt door een generator die in het midden van de achtermaaiers zit. Deze generator drijf je aan via de aftakas van de trekker. Voor de maaiers is een trekker nodig met een vermogen van 75 tot 85 kW (102 tot 115 pk). Tijdens transport klappen de maaiers in de achterhef op. Hierdoor bedraagt de transportbreedte 3,1 meter en -hoogte 3,5 meter.

Gerelateerde artikelen