Favoriet

Oogsttechniek

Twee boomknipscharen van Herder

Herder, de fabrikant die voornamelijk maaiarmen bouwt, komt met twee boomknipscharen. Dankzij twee grijperarmen kun je de doorgeknipte boom of tak gecontroleerd neerleggen.

Herder, de fabrikant die voornamelijk maaiarmen bouwt, komt met twee boomknipscharen. Dankzij twee grijperarmen kun je de doorgeknipte boom of tak gecontroleerd neerleggen.

De boomknipscharen beschikken over twee messen die de stam doorsnijden. Deze messen zijn van Hardox. De KS650 weeft 252 kg en is geschikt voor kranen van 3 tot 8 ton. De grijper heeft een openingswijdte van 48 cm. Stammen van 170 tot 200 mm kun je doorknippen met deze schaar. De hydrauliekpomp van de kraan moet wel een opbrengst hebben van 60 tot 80 liter per minuut bij maximaal 300 bar.

Stammen tot 30 cm

de KS860 is met 528 kg ruim twee keer zo zwaar en is geschikt voor kranen van 8 tot 18 ton. De grijpers hebben een openingswijdte van 68 cm. Met deze grijper knip je stammen van 250 tot 300 mm door. Een oliestroom van 80 tot 100 liter per minuut bij maximaal 300 bar is wel noodzakelijk.

Draaifunctie

De scharen kunnen voorzien worden van een draaifunctie. Het draaimechanisme plaats je tussen de schaar en de koppeling van de kraan. Hierdoor kun je de schaar 50 graden naar links en 50 graden naar rechts draaien. Hierdoor wordt het makkelijker om schuine of liggende stammen door te knippen. Voor de draaifunctie is een extra dubbelwerkende hydraulische functie op de kraan wel essentieel.

Verzamelgrijper

De scharen kunnen ook uitgevoerd worden met een verzamelgrijper. Zo kun je meerdere takken achter elkaar knippen. Volgens de fabrikant bespaart dit extra zwenkbewegingen van de kraan. Ook voor deze functie moet je een extra dubbelwerkende hydraulische functie op de kraan hebben.

Gerelateerde artikelen