Favoriet

Maaien

Ferris introduceert 400S-zeroturnmaaier

De 400S is een compleet nieuwe zeroturnmaaier van Ferris. De maaier is vooral compact, maar maait wel 122 cm breed. De machine komt met het bekende onafhankelijke veersysteem van Ferris. Het maaidek heeft een mulchfunctie, maar kan ook zijwaarts of achter lossen.

Onder de motorkap van de Ferris 400S-zeroturnmaaier ligt een benzinemotor met 17 kW (23 pk) van moederconcern Briggs & Stratton. Naast dezelfde hydrostaat als die van veel andere professionele zeroturns van Ferris, komt ook het onafhankelijke veersysteem daar vandaan. De constructie laat het frame dat is verbonden met het bestuurdersplatform veren terwijl de maaihoogte constant blijft.

Trilling

Volgens Ferris voldoet de maaier aan strenge richtlijnen voor trillingen en dus zou een chauffeur er een werkdag mee mogen maaien. De 400S maait met maximaal 13 km/h.

Maaidek

De maaihoogte kan versteld worden tussen 38 en 114 millimeter in stappen van 0,6 millimeter. Bedienen van het dek kan met de voet. Voor het maaidek is een mulchkit beschikbaar, er kan zelfs met twee intensiteiten gemulcht worden. Zij- en achteruitworp kan echter ook met het 122 cm brede maaidek.

Gerelateerde artikelen