Favoriet

Maaien

Vernieuwde robotmaaiers van Belrobotics

De Belgische fabrikant Belrobotics vernieuwt haar maairobots. Zoals de serienaam Connected Line al verklapt, zijn deze robots gekoppeld aan een app op de smartphone. Via deze app kun je een of meerdere robots op afstand beheren.

De typeaanduidingen Parcmow, Bigmow en Ballpicker zijn gelijk gebleven. Het design van de maaiers is wel veranderd. Verder zijn de maaiers verbonden met een applicatie op je telefoon. Via de app kun je de werkstatistieken en onderhoudshistorie inzien. Ook de bedieningsknoppen op de maaier zijn gewijzigd. De vernieuwde bediening maakt de installatie, controle van het onderhoud en het updaten van de software eenvoudiger, aldus de fabrikant. Daarnaast zijn de robots uitgerust met gps. Via de app kun je daardoor zien waar de robots rondrijden. In geval van diefstal kun je de robot traceren.

Obstakeldetectie

De Belgische fabrikant heeft ook gewerkt aan de navigatiemogelijkheden. Daardoor kan de robot nu ook door smalle doorgangen rijden. Verder is volgens de fabrikant de detectie van obstakels verbeterd en keert de maaier via gps terug naar het laadstation. Dit levert vooral tijdswinst op, aldus Belrobotics.

Belrobotics toont de robots al op de verschillende beurzen en evenementen. Halverwege 2018 gaan de robots in de verkoop.

Gerelateerde artikelen