Favoriet

Verzorging

Impressie: Husqvarna Rider Collect 320 Ts AWD

Met een snelle vijzel tussen het maaidek en de opvangbak verzamelt de Husqvarna Rider Collect 320 Ts AWD het maaisel. Tuin en Park Techniek maakte een impressie.

Vergeleken met een luchtstroom heeft een vijzel als voordeel dat die aan het eind het gras ook nog goed verspreidt. Daardoor wordt de bak egaal gevuld. Elk hoekje wordt benut – vooral als het gras kort en droog is. Bij wat langer en vochtiger gras is de verdeling minder egaal, maar nog steeds goed. De perswerking van de vijzel doet daar nog een schepje bovenop. Er zit meer gras in de bak dan dat je op grond van de inhoud van 300 liter vermoedt. Op een middelgroot gazon scheelt dat een paar keer rijden naar de stortplek. Voor de hovenier heeft de RC het voordeel dat hij met zijn geringe afmetingen (het maaidek is inclusief de rand 110 of 120 cm breed) vlot op een aanhanger past. De lengte is 240 cm. Husqvarna zou kunnen overwegen ook het 122 cm dek aan te bieden, omdat de RC het 112 cm dek goed aan kan.

[meerinvakbladpromo tekst=”Alle over de motor van de maaier, de aandrijving, de prijs, de voor- en nadelen en de details zijn te lezen in vakblad Tuin en Park Techniek.”]

Gerelateerde artikelen