Favoriet

Werktuigendrager

MDB-werktuigendragers met bosbouwframe

De Duitse MDB-distributeur Vogt GmbH en de Italiaanse fabrikant MDB hebben twee radiografische werktuigendragers met dieselmotor aangepast voor werkzaamheden in de bossen. De werktuigendragers hebben daarvoor een beschermingsframe gekregen.

De MDB LV500 heeft een dieselmotor met 36 kW (50 pk) en de LV600 heeft een diesel met 43 kW (58 pk). De motorkap en de gevoelige onderdelen rondom de machine zijn voorzien van een massief beschermingsframe. Ook de radiator met omkeerventilator aan de achterzijde is van een extra beschermingsrooster voorzien.

De stalen delen van de rupsen zijn uit Hardox-staal vervaardigd en de machine is voorzien van een extra bodemplaat. Als wordt gewerkt met bosmulcher is aanbevolen een mulcher met steenbeveiliging te gebruiken om te voorkomen dat stenen of andere harde voorwerpen een onbeschermd deel van de MDB raken.

Werktuigen

Voor de bosbouw zijn onder meer een FSI-stobbenfrees, een bosmulcher met vaste tanden en een Ritter-lier leverbaar. Ook de lier is volledig radiografisch bedienbaar en heeft een trekvermogen van vier ton en een bord van anderhalve meter. In Nederland wordt MDB door Machines4Green gedistribueerd.