Favoriet

Verzorging

Drie gebruikers over de McConnel PA4330

De PA4330 van McConnel is ideaal voor het scheren van hagen. De arm reikt ver, heeft zijn eigen hydraulieksysteem en past op veel machines.

Sommige onderdelen blijken echter niet opgewassen tegen de krachten en het gewicht van de aanbouwwerktuigen.

De PA4330 heeft een reikwijdte van 4,3 meter. De maaiarm past aan een compacttrekker, werktuigendrager en zelfs aan een kniklader. Hiervoor kun je de machine aankoppelen aan de categorie I of II-driepuntshef, maar ook via een DIN-plaat. In het geval van een driepuntshef kan de machine zowel aan de voor- als achterkant gemonteerd worden.

Hoeke Groen uit Eethen (NB) gebruikt drie McConnel-armen aan New Holland-trekkers voor het scheren van hagen. Alle armen bevestigt eigenaar Dirk Hoeke aan de achterkant van de trekker. “Monteer je de arm aan de voorkant dan wordt het gewicht op het rechtervoorwiel zo hoog dat je de tegels uit het trottoir drukt. De bediening werkt prettig en is nauwkeurig. Ook het aan- en afkoppelen is eenvoudig. Vooral het snoeien van bramenstruiken is zwaar. Na twee seizoenen boog het onderste deel van de arm krom. Dit deel heb ik doorgeslepen en er een koker in gezet. Nu is de arm stevig genoeg.”

Benieuwd naar het oordeel van gebruikers Marcel Peeters en Frank Blom? En wil je alle technische gegevens van de McConnel PA4330 weten? Je leest het in vakblad Tuin en Park Techniek.