Favoriet

Bouw

Trilplaat van Wacker Neuson

Machinefabrikant Wacker Neuson presenteerde in 2015 al een elektrische trilstamper en komt nu ook met een accutrilplaat. De AP1850e is voorzien van een eigen ontwikkeld accusysteem. Zowel de accu’s als opladers zijn gelijk aan die van de trilstamper.

Uitwisselen is dus mogelijk. De lithium-ion-accu heeft een nominale spanning van 51 volt en levert een elektrische lading van 20 Ah. De accu weegt 9,4 kilo en kun je zonder gereedschap uit de machine nemen. Volgens de fabrikant kun je op een acculading ongeveer 1 uur met de trilplaat aan de slag. Via een indicatielampje bovenop de machine kun je zien hoe vol de accu nog zit. Eventueel kun je ook een snellader aanschaffen waarmee je de accu binnen 80 minuten oplaadt. Bij de normale lader bedraagt de laadtijd ongeveer 4 uur.

De trilplaat heeft een werkbreedte van 50 cm en weegt in totaal 101,4 kg. De elektromotor zit direct op de grondplaat gemonteerd. Volgens de fabrikant is dit een groot voordeel omdat de machine geen V-snaar heeft en daardoor minder onderhoud vraagt. Om stofvorming te voorkomen kan de machine voorzien worden van een watertank met sproeiset. Met een volle tank is de machine ongeveer 10 kilo zwaarder. Daarnaast kun je een wielset aanschaffen waarmee je de trilplaat eenvoudig kunt verplaatsen.