Favoriet

Maaien

Votex introduceert nieuwe zijklepelmaaiers

Maximus. Zo heet de opvolger van de Jumbo-klepelmaaiers van Votex. De maaiers uit deze serie zijn verkrijgbaar in vijf types, van 120 tot 260 cm.

Maximus. Zo heet de opvolger van de Jumbo-klepelmaaiers van Votex. De maaiers uit deze serie zijn verkrijgbaar in vijf types, van 120 tot 260 cm.

De maaiers uit Maximus-serie zijn verkrijgbaar met een werkbreedte van 120, 160, 201, 242 en 262 cm. Voor de kleinste variant moet je trekker een minimaal vermogen van 33 kW (45 pk) hebben. De grootste variant vraagt minimaal 71,3 kW (97 pk). De maaiers passen in een categorie II en III driepuntshef. Standaard levert Votex de maaiers met 40 x 12 klepels. Eventueel kun je ook kiezen voor hamerklepels.

Testen

Momenteel worden de nieuwe machines op meerdere bedrijven in binnen- en buitenland getest. Naar verwachting zijn de nieuwe maaiers in het tweede kwartaal van 2019 verkrijgbaar. De standaard Jumbo-serie is tot eind 2019 leverbaar. De Jumbo Flex en Jumbo Frontline zijn langer verkrijgbaar totdat er opvolgers voor die machines zijn.

Verschillen

Benieuwd naar de grote verschillen tussen de Jumbo en Maximus-serie? In het komende nummer van Tuin en Park Techniek lees je alle details.

Gerelateerde artikelen