Favoriet

Winterdienst

Drie gebruikers over de Hilltip IceStriker

De elektrische IceStriker-opzetstrooiers van Hilltip winnen terrein. Tuin en Park Techniek sprak drie gebruikers. In het rapport wordt vermeld: stil en nauwelijks onderhoud nodig.

De IceStriker is dé zoutstrooierserie van Hilltip die bestaat uit strooiers met kunststof en rvs-laadbakken. Vooral de kunststof varianten zijn vanwege het lage gewicht interessant voor Nederland. Deze strooiers zijn voorzien van een polyethyleen laadbak op een rvs-frame. De laadbak heeft een inhoud van 630, 880 of 1.100 liter. Onderin de bak ligt een vijzel die zorgt voor een gelijkmatige aanvoer naar de strooischijf. Deze vijzel heeft een diameter van 65 mm en wordt via een overbrenging door een elektromotor aangedreven. De gebruikers die wij spraken zijn erg te spreken over deze vijzel – minder verstoppingen dan met een transportband. En koekt het zout in de binnenkant van de tank toch aan, dan kun je dit loskloppen met het ingebouwde trilmechanisme.

Gebruiker Eeuwe Weening, werkzaam bij Donkergroen in Zwolle, heeft sinds de vorige winter de IceStriker 550 in gebruik. Hij roemt de eenvoud. “Geen poespas betekent een veel kleinere kans op storingen. De eerste winter hebben zich geen problemen voorgedaan. Het is handig dat je vanuit de auto de strooibreedte en de hoeveelheid kunt instellen.” Donkergroen koos voor een rode ledlamp aan de onderzijde van de strooier. “Als je snel rijdt en veel strooit, dan kun je dat zien op het scherm in de auto. Maar bij een lagere snelheid en een kleinere hoeveelheid zout is het niet meer te zien. Dan werkt de rode lamp niet meer. De oplossing zou volgens mij een felle witte lamp zijn, zodat je zeker weet dat de machine nog strooit.”

Benieuwd naar de technische gegevens van de IceStriker en wat gebruikers Frank de Poorter Aart Moree van de machine vinden? Je leest het in het Winterdienst-thema nummer van vakblad Tuin en Park Techniek.

Gerelateerde artikelen