Favoriet

Maaien

Snelverkeer maaivoertuig van Hemos en Veldhuizen

Hemos Machinebouw en Veldhuizen introduceren op Groen Techniek Holland in september een snelverkeer maaivoertuig. Het voertuig, de Luctor 332, heeft twee maaiarmen en is 1,77 meter breed.

De geringe breedte van het voertuig zorgt ervoor dat het, bij het maaien vanaf de vluchtstrook, meer dan 1,10 meter van de rechter rijbaan blijft. Wegbeheer hoeft zodoende geen rijbaan af te kruisen.

Draaibare cabine

De Luctor heeft twee maaiarmen. Daarmee kan in één werkgang een hoge capaciteit gehaald worden. Het voertuig heeft een vrachtwagenkenteken en is gebouwd met componenten van Iveco. De assen zijn versmald tot 1,73 meter. De Luctor heeft een vermogen van 235 kW (320 pk) en voldoet aan de Euro 6 norm. Volgens de makers is er voldoende vermogen om twee maaiarmen, twee klepelmaaiers, de afzuiging en de rijmotoren aan te drijven. Het eigengewicht van het maaivoertuig is 18 ton. Voor het opvangen van maaisel kan er een 15-tons aanhanger meegenomen worden. De chauffeur heeft door de draaibare cabine goed zicht op de werkzaamheden en de omgeving rond het voertuig.
De Luctor in aanbouw. (Foto: GTH / Veldhuizen)

Gerelateerde artikelen