Favoriet

Beurs

GTH 2019: 11 innovaties genomineerd voor het Gouden Klavertje Vier

De vakjury van GroenTechniek Holland heeft de elf genomineerden bekendgemaakt voor de innovatieprijs het Gouden Klavertje Vier. De winnaar wordt 10 september bekendgemaakt.  

De vakjury van GroenTechniek Holland heeft de elf genomineerden bekendgemaakt voor de innovatieprijs het Gouden Klavertje Vier. De winnaar wordt 10 september bekendgemaakt.

De vakjury voor de innovatieprijs bestaat uit journalisten van diverse vakbladen en de voorzitter van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners. Elektrisch en duurzaam, zijn volgens de jury de trends voor deze beurs. Een overzicht van de elf genomineerden:

Feedtuber – RM5000 Bokashi bagger

Machine die bermgras, groenafval en andere biomassa fermenteert tot vruchtbare bodemverbeteraar, met een doseersysteem dat het doseren van vloeibare micro-organismen en mineralen in granulaatvorm combineert met het samenpersen van het materiaal in de folieslurf in één werkgang.

GTJ Green Technology Janssen – BERKY Hybride maaiboot

Volledig elektrisch aangedreven maaiboot (op 48 volt) werkt 8 uur geruisloos en uitlaatgasvrij dankzij lithium-ionaccu’s, met ergonomisch en comfortabel bestuurdersplatform en vingertipbediening.

Hemos Machinebouw – Luctor 332

Snelverkeer maaivoertuig met grote capaciteit dankzij twee maaiarmen en met voertuigbreedte van slechts 1,77 meter, waardoor snelwegbermen vanaf de vluchtstrook gemaaid kunnen worden terwijl je toch meer dan 1,10 meter van de rechterrijbaan blijft.  

Hermans Company BVBA – Farmtrac 20E volledig elektrische compact tractor

Eerste productierijpe en volledig elektrische compacttrekker die niet onderdoet voor trekkers met een brandstofmotor, eenvoudig oplaadbaar (via standaard stopcontact) en goedkoop in onderhoud.

JJ Dabekausen – Houthakselaar Rabaud Xylochip 150E

Deze elektrisch aangedreven houtversnipperaar met lithium-ionaccu’s is een emissiearme en CO2-neutrale oplossing voor het versnipperen van takken tot een dikte van 15 cm en klein groenafval.

John Deere-dealers Kraakman Perfors & GroeNoord – De Michelin X Tweel Turf-radiaalband zonder lucht

Radiaalband zonder lucht die niet lek kan raken, makkelijk over obstakels glijdt en drie keer langer meegaat. De band is nu voor het eerst leverbaar in Nederland.

Merlo/de Lille – Tre Emme MM160C

Werktuigdrager met klepelmaaier voor bermonderhoud met een vermogen van 114 kW (156 pk) met 3D-maaikop voor rotatie- en kantelbewegingen. Met veilige joystick met automatische handdetectie van de gebruiker om hydraulische functies van de machine te activeren.

Milati Grass Machines – Intelligent One

Duurzame, precieze lijntrekker met 100 procent gps-besturing die zelfstandig gestuurd lijnen maakt. Dat bespaart tijd, kosten en verfverbruik. De machine is ook manueel te besturen is.

New Holland – Xpower

Chemievrije, elektrische, onkruidbestrijder in werkbreedtes van 1 en 3 meter. De elektrische stroom wordt in de plant omgezet in warmte waardoor de plant van binnenuit gaat koken zonder dat omringende planten hier hinder van ondervinden.

Ramm – De Rootwave Pro

Chemievrije, elektrische en selectieve onkruidbestrijder. Met een lans zet je wortelonkruiden en invasieve soorten onder stroom. Daardoor gaat de plant van binnenuit koken.

Wim van Breda – Metron P48 RC

Radiografisch bestuurde werktuigdrager met hybride aandrijving die efficiënt werkt met minder vermogensverlies dan een hydraulische aandrijving, die emissievrij en zuiver elektrisch werkt en bruikbaar voor alle werktuigen.