Favoriet

Beurs

GTH 2019: Campagne Veilig op 1 gestart

VA-Keur, aangesloten bij brancheorganisatie Fedecom en verantwoordelijk voor periodieke veiligheidskeuring voor machines, werktuigen en gereedschap, heeft op GroenTechniek Holland de campagne Veilig op 1 gelanceerd.

In de campagne Veilig op 1 hebben brancheorganisaties en overheidsinstellingen de handen ineen geslagen voor veiliger werken in de agrarische- en groensector. Het doel is het aantal (dodelijke) ongevallen structureel terug te brengen.

De landelijke campagne Veilig op 1 moet de bewustwording voor het veilig werken met machines vergroten. “Er vinden jaarlijks nog 15 dodelijke ongevallen plaats in de sector. En op dit moment is het nog steeds zo dat er eerst iets ernstigs moet gebeuren, voordat er actie wordt ondernomen”, vertelt VA-Keur directeur Jelle Bartlema. “De afname van het aantal ongelukken gaat niet snel genoeg. Daarom lanceren we deze campagne. En om de machineveiligheid te verbeteren kunnen bedrijven via www.keurig-geregeld.nl profiteren van een eenmalige gratis keuring.”