Favoriet

Reinigen

Stihl introduceert krachtige bladblazer met zijstarter

Stihl liet op een persbijeenkomst in Waiblingen een nieuwe ruggedragen bladblazer zien, de BR 800 C-E. Opmerkelijk is de zijstarter waarmee je de motor opnieuw kunt starten zonder dat je de machine van je rug hoeft te halen. 

Stihl liet op een persbijeenkomst in het Duitse Waiblingen een nieuwe ruggedragen bladblazer zien, de BR 800 C-E. Opmerkelijk is de zijstarter waarmee je de motor opnieuw kunt starten zonder dat je de machine van je rug hoeft te halen.

De BR 800 C-E is voorzien van een Stihl 4-Mix motor. Deze motor heeft een vermogen van 3,2 kW (4,1 pk). Overigens trek je de motor niet aan met een koord aan de achterkant. De Duitse fabrikant heeft het koord namelijk verplaatst naar de linkerkant van de machine. Zo trek je de motor aan zonder dat je de blazer van je rug hoeft te halen.

De machine blaast met een kracht van 41 Newton, een luchtsnelheid van 81 m/s en een luchtdebiet van 1.700 m³/h.

Telescopische pijp

Ook heeft de bladblazer een telescopische blaaspijp. Met de grote oranje wartelmoer draai je het onderste deel van de pijp los, waarna je hem in en uit kunt schuiven. Zo kun je de maat van de pijp aanpassen naar je lichaamslengte. Ook de bedieningsgreep is verstelbaar ten opzichte van de pijp.

Gerelateerde artikelen