Favoriet

Transport

Evum introduceert volledig elektrisch transportvoertuig

De Duitse fabrikant Evum Motors introduceert de aCar, een volledig elektrisch transportvoertuig. Het voertuig rijdt maximaal 200 km op een acculading. De maximale rijsnelheid ligt met 70 km/h behoorlijk hoog.

Onder de kap van het voertuig ligt een 48 volts lithium-ion accu. De oplader sluit je aan op het 230 volts lichtnet. Op het dak van de cabine zit een zonnepaneel. Dit paneel zorgt ervoor dat de accu enigszins bijlaadt. Met de aCar kun je ook off-road rijden. Het voertuig is namelijk voorzien van vierwielaandrijving. Zowel op de voor- als achteras zit een 10 kW elektromotor.

Gereedschap opladen

Op het voertuig zitten ook stopcontacten. Via deze stopcontacten kun je de accu’s van je elektrische gereedschap opladen. De stopcontacten kun je ook tijdens het rijden gebruiken. Het voertuig weegt ongeveer 1.100 kg. Het laadvermogen is 1.000 kg.

Bestellen

Het voertuig is nog niet te koop. De serieproductie start begin 2020. De aCar is al wel te zien op vakbeurs Agritechnica, 10 t/m 16 november in het Duitse Hannover. Ook kun je het voertuigen al bestellen.

Gerelateerde artikelen