Favoriet

Onkruidbestrijding

Natuition Violette-robot boort onkruid uit sportveld

Machineleverancier Milati Grass Machines uit Papendrecht haalt de Violette, een gps gestuurde onkruidbestrijder, naar Nederland. De robot rijdt automatisch over het sportveld. Detecteert de robot onkruid dan boort een spiraalboor het onkruid inclusief wortel uit het veld.

De robot, die gebouwd wordt door het Franse Natuition, rijdt met ongeveer 4 km/h over het veld. Onder de kap van de robot zit een camera die zes verschillende onkruiden herkent, waaronder paardenbloem, weegbree en madelief. Ziet de camera onkruid dan boort een spiraalboor het onkruid uit de mat, waarna de robot het onkruid op de mat legt. Zodra de robot het hele veld heeft afgewerkt, haal je de onkruiden met een zuigwagen van het gras.

8 tot 10 uur per veld

Volgens de fabrikant kan de robot op één acculading een veld afwerken. Over een veld doet de robot ongeveer 8 tot 10 uur. Zodra de accu leeg is, rijdt de robot niet zelfstandig naar de oplader. Je moet de Violette dus zelf ophalen op het veld. Dankzij een beugel kun je de robot als een steekkar naar de oplader rijden. De robot weegt 40 kg en is 120 cm lang en 75 cm breed.

De Violette is nog niet in Nederland. Op 5 maart 2020 laat Milati de robot voor het eerst zien op Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten.

Gerelateerde artikelen