Favoriet

Trekkers

AVL ontwikkelt volledig elektrische trekker

Het Oostenrijkse AVL, een advies- en onderzoeksbureau op het gebied van voertuigtechniek, werkt aan een volledig elektrische trekker. De E-Tractor, zoals AVL de trekker noemt, bestaat uit een basisframe waarin alle componenten zitten. De indeling op het frame kun je zelf bepalen. Zo kun je de cabine voorop plaatsen, waardoor er achterop ruimte ontstaat voor bijvoorbeeld een tankopbouw of laadbak.

Het accupakket ligt in het midden van het frame. Dit pakket levert stroom aan vier wielmotoren. Alle vier de wielen kunnen sturen. De trekker heeft dus een kleine draaicirkel en kan ook in hondengang rijden. Om de werkduur te verlengen, kun je eventueel een extra accupakket op het basisframe plaatsen. Alle hydraulische componenten zoals de pomp en de tank worden eveneens in het frame geplaatst.

Autonoom

AVL werkt momenteel aan het eerste prototype van de E-Tractor. Binnen een jaar verwacht de trekkerbouwer het eerste definitieve model te introduceren. Een video op de website van AVL verklapt dat de Oostenrijkers ook nadenken over een autonome variant die aan de slag kan in de akkerbouw.

Gerelateerde artikelen