Favoriet

Maaien

Hayter ruilt benzinemotor in voor elektromotor en accu

De Engelse machinefabrikant Hayter had al de Osprey 46 met benzinemotor en nu introduceren ze ook een volledig elektrische variant. Deze machine kan voorzien worden van drie verschillende 60 volts-accu’s. Zoals de type-aanduiding doet vermoeden, heeft de maaier een werkbreedte van 46 cm. 

Het Engelse Hayter had al de Osprey 46 met benzinemotor en nu introduceert de machinefabrikant ook een volledig elektrische variant. Deze machine kan voorzien worden van drie verschillende 60 volts accu’s. Zoals de type-aanduiding doet vermoeden, heeft de maaier een werkbreedte van 46 cm.

In de maaier kun je drie accu’s plaatsen: 2.5, 6.5 en 4,5 Ah. Met de kleinste accu kun je tot 300 m² maaien en met het grootste model maai je een oppervlakte tot 900 m², benadrukt de fabrikant. De maaier heeft een stalen dek en een opvangbak van 55 liter. Ook de wielen worden elektrisch aangedreven. De maaier kan 3,0 of 3,5 km/h per uur rijden.

Meer machines volgen

De nieuwe Osprey 46 is verkrijgbaar vanaf april 2020. De fabrikant verklapt dat deze elektrische maaier de eerste machine uit de Green Series is, ofwel er volgen binnenkort meer elektrische machines van Hayter.

Gerelateerde artikelen